Shadow

Copiii din Ferentari care sparg stereotipurile despre romi, sărăcie sau lipsa educaţiei

 

 

 

 

 

Cartierul Ferentari este cunoscut pentru ghetourile sale, pentru sărăcia, violenţa domestică, abandonul şcolar sau de familie şi consumul de droguri.

Din mijlocul acestei lumi închise, greu accesibile celor din afara ei, se disting câţiva copii talentaţi.

După zâmbet, ai zice că-şi trăiesc liniştiţi copilăria, însă poveştile lor spun altceva.

Aceştia au preocupări ciudate pentru prietenii lor din cartier. Sunt pasionaţi de teatru şi muzică, câştigă premii şi se fac cunoscuţi peste hotare prin filmele în care joacă sau pe care le realizează chiar ei.

Cumva, au găsit calea de a transforma neajunsurile, nedreptatea, grijile şi lipsa de afecţiune în artă.

Copiii îşi povestesc experienţele dramatice de viaţă în versurile pieselor pe care le compun sau în piesele de teatru în care joacă.

În trupa de teatru Playhood, aceşti copii îşi exprimă sentimentele, frustrările, greutăţile şi creează adevărate acte artistice.

Proiectul Playhood, coordonat de actorul Ionuţ Oprea, “se concentrează pe creşterea stimei de sine, îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare, creşterea capacităţii de a lucra în echipă, precum şi pe reducerea agresivităţii.

Playhood redefineşte matricea educaţională clasică, folosind teatrul ca un purtător de cuvânt al accesului la educaţie pentru toţi copiii, indiferent de mediul din care provin”.

Trupa Playhood sparge stereotipurile despre romi, marginalizare, lipsa educaţiei sau sărăcie, demonstrând, încă o dată, că talentul poate fi descoperit chiar şi în comunităţile sărace din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *