Shadow

Primarul Focşaniului, amendat de CNCD pentru discriminare

 

Cristi Misăilă, primarul oraşului Focşani, amendat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) din cauza unor comentarii considerate rasiste la adresa unor persoane de etnie romă, susţine că va plăti amenda, dar nu recunoaşte acuzaţiile ce i se aduc.
„Pentru că am vrut să fac ordine şi să aplic legea, am fost numit rasist, iar tot felul de personaje şi organizaţii mi-au făcut mai multe plângeri în care m-au acuzat de discriminare. (…) Mai mult chiar, am fost acuzat de instigare la discriminare pentru că nu am cenzurat comentariile lăsate de focşăneni pe pagina de facebook. (…) Consiliul Director al CNCD a considerat că nu trebuia să permit focşănenilor să se exprime şi mi-a impus să şterg toate comentariile lăsate de aceştia pe facebook. Întrucât nu am făcut acest lucru, am fost amendat cu suma de 2.000 de lei, în paralel cu obligaţia de publicare a deciziei pe site-ul Primăriei”, a transmis, marţi, primarul Cristi Misăilă, printr-un comunicat de presă remis AGERPRES.
Misăilă nu recunoaşte acuzaţiile pentru care a fost sancţionat şi spune că va plăti amenda dată de CNCD, dar nu va şterge comentariile de pe pagina de socializare, pentru că acestea „nu îi aparţin”.
„Eu nu am folosit niciodată expresii jignitoare sau discriminatorii şi nici nu încurajez aşa ceva. Nici în viaţa reală şi nici pe platformele on-line. Ba chiar am militat în permanenţă pentru dialog şi pentru un limbaj civilizat. (…) Iată de ce anunţ în mod public că îmi menţin părerea că nu am discriminat pe nimeni când am afirmat că cine a făcut datorii trebuie să le şi plătească, iar în privinţa comentariilor pentru care am fost amendat, nu le voi şterge, deoarece ele nu îmi aparţin. Dacă trebuie să plătesc, voi plăti! Dar eu, unul, pentru nimeni şi nimic, nu voi fi de acord şi nici nu voi impune vreodată cenzura cetăţenilor din municipiul Focşani”, a declarat primarul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *