Târgul tradiţional al meşteşugarilor romi, la prima ediție

Deşi ziua de 15 august este o zi de sărbătoare de peste 18 ani pentru romii din judeţul Bistriţa-Năsăud, anul acesta surpriza a fost Târgul tradițional și expoziţia de meşteşuguri specifice. Târgul s-a ţinut în curtea Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud şi a fost urmat de un spectacol de muzică.

Astăzi romii din judeţul Bistriţa-Năsăud au sărbătorit prin manifestări specifice, printr-o expoziţie a meşteşugarilor, prin cântec şi joc, în curtea interioară a Complexului Muzeal. Acesta este primul an în care se desfăşoară o expoziţie a meşteşugarilor, denumită „Meşteşuguri tradiţionale – Fierăritul şi artizanale”. Este, de asemenea, primul an în care spectacolul se ţine la muzeu, până anul trecut desfăşurându-se pe pietonală. Evenimentul este organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean, Complexului Muzeal, Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud şi Partidei Romilor „Pro-Europa”, Bistriţa-Năsăud.

Scopul târgului e să încercăm să promovăm tradiţiile, obiceiurile, să scoatem în evidenţă lucruri frumoase din comunităţile noastre de romi, şi, sigur, apoi urmează acel spectacol tradiţional cu dansuri ţigăneşti specifice”, declară Emil Neia Lăcătuş, preşedintele

Leave a Reply

Your email address will not be published.