Procesul ”vânătorii de romi” în Franţa, amânat la sfârşitul lunii

 

 

 

 

 

Cei şase tineri acuzaţi de agresarea unor membri ai comunităţii rome, în martie, urmau să-şi afle pedepsele vineri, însă tribunalul de la Bobigny nu s-a pronunţat, iar deliberările urmează să fie reluate în contextul în care patru asociaţii vor să se constituie părţi civile, şedinţa fiind amânată la 28 iunie, relatează AFP

Cei şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 27 de ani, originari de la Chelles (Seine-et-Marne), sunt judecaţi cu privire la ”participare la o grupare formată în vederea comiterii de violenţe”.

În noaptea de 25 spre 26 martie, ei ar fi pătruns, înarmaţi cu cuţite şi bastoane, într-o tabără de romi, în apropiere de RN 3. Mai multe vehicule au fost incendiate sau avariate, iar o ciocnire a avut loc între romi şi aproximativ 15 bărbaţi.

Aceste violenţe au avut loc în urma punerii în circulaţie pe reţele de socializare a unor zvonuri prin care rpmi erau acuzaţi că au încercat să răpească copii cu o camionetă albă. În urma unor verificări, s-au dovedit zvonuri false.

Procuratura se declară sigură că ei aveau intenţia să ”distrugă romi”. Cu privire la aceste fapte, procuratura a cerut câte cinci luni de închisoare contra a trei inculpaţi, condamnaţi deja de violenţă în grup, şapte luni de închisoare contra unui al patrulea bărbat şi câte şase luni de închisoare cu suspendare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.