Shadow

Scandal înfiorător între români şi romii din blocurile sociale din Deva: „Ne-au spus că ne omoară, că taie picioarele copilului”

Romii se declară jigniţi şi umiliţi de români La rândul lor, romii susţin că sunt discriminaţi. Maria, o tânără din cartier, s-a plâns că deşi este mamă a cinci copii, a fost repartizată să trăiască împreună cu soţul şi cu aceştia într-o garsonieră. „Înainte de a fi mutată aici locuiam în „Porcărie”, la barăci, dar aveam mai mult spaţiu. De zece ani am avut dosarul la primărie. De atunci am aşteptat după o locuinţă, însă am primit o garsonieră, în timp ce alţii, familii de trei persoane, au primit apartamente. Au pus numai familii de romi pe un palier, la etajul al doilea, iar în blocul verde, cu apartamente, au pus numai gajeii (români). Avem trei paturi pe care dormim ca într-un salon de spital. Când vreau să fac dragoste cu soţul, ne încuiem în baie. Afară, românii nu au loc de noi. Ne fac ciori, ţigani, romi, nu ne suportă, că ni s-au dat locuinţe pe strada asta”, a reclamat tânăra. Alţi romi susţin că sunt adesea jigniţi de românii care nu îi mai vor în cartier. „Eu dacă las copilul meu să se joace în faţa blocului, ni se spune: Plecaţi de aici că sunteţi ţigani borâţi. Atunci, ce să fac, să îmi ţin copilul închis în casă. Unde să îi las? Fetele mele stau toată ziua închise în casă, cu cheia. Petru ce, că sunt ţigănci?”, a reclamat o locatară.

Alte două blocuri sociale, onstruite în aceeaşi zonă, vor fi date în folosinţă în perioada următoare, aici urmând să fie mutate zeci de familii de romi din „Porcărie”, o zonă rău famată a Devei.  Şi o biserică este ridicată în cartier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *