Shadow

Voluntarii Nevo Parudimos, împotriva rasismului și discriminării

Voluntarii internaționali Nevo Parudimos au fost prezenți, în perioada 16-21 iulie, în Novi Sad, Serbia, în cadrul festivalului-forum So Keres, Europa? – What′s up, Europe? Evenimentul a fost organizat de Phiren Amenca International Network și a venit ca urmare a primelor întâlniri de acest fel ce au avut loc în Cluj-Napoca, în iulie 2015 și în Varna, Bulgaria, în 2017, ca parte a seriilor de programe pentru Tineretul European.

În total, 100 de tineri romi și non-romi s-au întâlnit în Novi Sad, Serbia cu scopul de a trage un semnal de alarmă cu privire la rasismul și discriminarea față de romii din Europa. Pentru So Keres?! 2019 a fost selectată tema narațiunilor romilor pentru a contesta și a schimba stereotipurile negative despre romi.

Scopul festivalului-forum a fost acela de a crea dezbateri, reflecții și o implicare comună în rândul tinerilor activiști romi și non-romi. Prin acest proiect se dorește punerea în aplicare a unei structuri internaționale a voluntarilor, creșterea vizibilității tineretului rom în rândul organizațiilor de tineret și împărtășirea vocii tinerilor romi la nivel european.

Proiectul a implicat 10 organizații de tineret și voluntari romi și non-romi din 10 țări care au urmat o misiune comună, aceea de a consolida incluziunea tineretului rom și de a contesta stereotipurile și rasismul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *