Shadow

Cătălin Ivan: „Europa nu a reușit să integreze romii, dar suntem obligați să integrăm imigranți”

 

Cătălin Ivan a discutat teme politice europene la realizată de Adrian Bălănescu de la Mesagerul de Neam

Cei doi s-au întrebat ce șanse are Europa să integreze imigranții de pe alte continente, din moment ce a dovedit că nu reușește să integreze romii, cetățeni europeni născuți de generații pe continentul european?

Țările vest-europene ne-au spus: nu vă mai dăm bani pentru romi, îi integrăm noi. S-au creat comunități mari de romi în Franța, Italia și s-au alocat bani mulți pentru integrarea lor. Ce s-a întâmplat? S-au limitat la a-i îmbarca în avioane și a-i trimite înapoi, în România.

S-a cerut în Parlamentul European înființarea unei agenții europene pentru integrarea romilor, așa încât aceștia să-și poată păstra tradițiile, specificul. Nu s-a acceptat. În schimb, semnăm acorduri prin care ne obligăm să integrăm valuri de imigranți, născuți pe alte continente, …cu alte religii, nu precum romii, care sunt creștini și care nu au nicio legătură cu terorismul, nu creează falii în societate.

Cătălin Ivan a mai avertizat că banii pentru integrare ar putea fi folosiți pentru reducerea diferențelor de dezvoltare între diverse grupuri de cetățeni europeni:

…există mari decalaje în ceea ce privește nivelul de trai și aici mă refer la regiuni întregi din Europa, nu doar la cetățenii de etnie romă. Așadar, fondurile ar trebui alocate cu alte priorități în Casa Europei, care să aducă cetățenii europeni la egalitate în drepturi și beneficii ale apartenenței la Uniunea Europeană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *