Radu Carp: Tema minorităţilor naţionale, insuficient studiată în şcolile din România

 

 

 

 

 

Tema minorităţilor naţionale este insuficient studiată în şcolile din România, a afirmat joi prof. Radu Carp, preşedintele Centrului de Excelenţă pentru Studiul Minorităţilor Transfrontaliere, Oradea.

“Avem o deficienţă: minorităţile naţionale din România nu sunt studiate în şcolile din România aşa cum ar trebui să fie. (…) Cred că, din momentul în care se va studia mai bine problema minorităţilor, chestiunile legate de această temă vor deveni mult mai atractive. Deocamdată nu sunt, din cauze obiective”, a declarat prof. Radu Carp, care a moderat dezbaterea cu tema “Dreptul la folosirea limbii materne a minorităţilor naţionale – studiu de caz Ucraina”, în cadrul Academiei Interculturale de Vară “ProEtnica”, organizată de Asociaţia “Divers”, în perioada 19 – 26 august, ca parte a celei de-a XVII-a ediţii a Festivalului Intercultural ProEtnica, ce se desfăşoară la Sighişoara.

El a amintit că Festivalul ProEtnica datează de la începutul anilor ’90 şi are ca principal obiectiv promovarea diversităţii din România, inclusiv prin participarea minorităţilor, iar Academia de vară este consacrată tinerilor care sunt interesaţi de problematica minorităţilor. Mai mult, Radu Carp a evidenţiat că cea mai mare manifestare anuală consacrată minorităţilor din România nu este organizată de un partid politic sau de o anumită minoritate naţională.

Leave a Reply

Your email address will not be published.