Am stat de vorba cu Părintele Veteleanu Petre din Orasul Ocnela Mari Valcea.
Amintindu-şi de hirotonie, părintele Veteleanu povestea: „Stând în faţa icoanei Sfintei Fecioare şi rugându-mă cu lacrimi, cerându-i sprijin şi ocrotire, m-am ridicat plin de putere, numai lumină, numai dorinţă de a sluji.
Deşi avea doar 25 de ani când a călcat pentru prima dată în acest loc, preotul Veteleanu din Ocnele Marii şi-a înţeles pe deplin misiunea: să se dedice lui Dumnezeu şi oamenilor. Aşa a început să deruleze mai multe acţiuni sociale care priveau romii și romanii, treptat, au angrenat întreaga comunitate.
După câteva lecţii de religie oferite copiilor îi punea la masă să mănânce. Ceea ce făcea el pentru copii a atras atenţia şi credincioşilor mai în vârstă care şi-au întrebat păstorul dacă pentru ei nu este posibil să se facă acelaşi lucru. „Ba da, poftiţi la masă! Îmi era teamă că nu va ajunge mâncarea, dar parcă Dumnezeu a înmulţit atunci şi ne-a ajuns.
În urmă cu un an, a început un nou proiect social: o masă caldă, oferită copilor romii din RM VALCEA . Astfel, peste 50 de copii calcă pragul Partidei Romilor şi se bucură de bucatele oferite de preotul Veteleanu.
Nu doar acţiunile sociale îl preocupă pe preotul Veteleanu , ci şi tradiţia şi cultura orasului Ocnele Mari care l-a adoptat ca păstor de suflete.
La masa vin toţi copiii saraci din Ocnele Marii fără niciun criteriu de selecţie. Preotul nu face anchete sociale, nu stă la poartă să-i trieze pe cei cu posibilităţi şi pe cei nevoiaşi şi nu opreşte niciun suflet de la un prânz cald.
De unde a avut părintele bani pentru toate acestea? Vețeleanu recunoaşte că are sponsori stabili sau o sumă fixă de bani pe care să i-o oferemulti sponsori milosi si credinciosi dar cate o data A ajuns chiar să se împrumute pentru a oferi copiilor masa caldă şi pentru a continua să lucreze . Dar, de fiecare dată se găsesc oameni cu suflet mare care îi sar în ajutor.
Până acum, preotul Petre Veţeleanu nu a primit bani din partea statului român pentru a implementa aceste proiecte sociale, singurii care au răspuns la strigătul de ajutor al parohului au fost străinii şi câţiva oameni de afaceri din judeţul Vâlcea.