Shadow

Cultura se măsoară azi în fese, abdomene și SUV-uri

 

 

 

 

 

 

 

În Romania de azi, printre alte paradoxuri paguboase, am ajuns la o performanta de pomina: avem din ce in ce mai multi titrati si din ce in ce mai multi prosti de bubuie. La ora asta, numai cine nu vrea nu face facultate. Si cine n-ar vrea sa fie considerat intelectual?

Majoritatea, studiaza Dreptul, Comunicarea, Managementul, Psihologia, Teatrul sau Marketingul pe la cate-o facultate particulara dubioasa.

Sa nu ma intelegeti gresit, nu vreau sa supar pe nimeni, exista si facultati particulare foarte bune si acestea si-au dovedit rolul in dospirea intelectualitatii neaose. Dar multe scolicele de-astea acreditate cu pile (ca mai totul in tara asta) scot recolte intregi de papagali cu diploma. Ii cunoasteti, sunt de obicei genul arogant, vorbesc cu pleonasme, cacofonii si cuvinte despre care habar n-au ce inseamna,

 

Toti fac facultati ca sa poata fi incadrati, conform nomenclatorului  In rest, ii doare-n cot.

 

Va dau cuvantul ca testarea la sala pentru permisul auto e examen de doctorat pe langa sesiunile unora dintre studentii patriei.

 

Asa apar promotiile de loaze, oameni cu CV-uri poleite care, cand deschid gura, te fac praf cu cate-o perla (doua, noua, o suta).

Exista, printre impostorii astia, o patura anume, care ma scoate din sarite cat toti la un loc – cei care cotcodacesc: am studiat la Sorbona. Wow! Prostimea casca maxilarele, cu un respect incontrolabil.

In Romania, din pacate, CV-ul nu prea mai inseamna mare lucru. Atat de usor pot fi inflorite si masluite niste date, incat ma mir cu toata sinceritatea ca nu s-a acreditat pana acum nicio Academie de Pile si Aranjamente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *