Eusebiu Predonescu încearcă să păstreze vie speranţa copiilor fără copilărie la o viaţă normală

 

De ceva timp, un om se zbate să aducă un strop de bucurie copiilor fără copilărie.

Domnul Eusebiu Predonescu a reuşit, în mare parte, să facă mai frumoasă, cel puţin pentru o perioadă scurtă de timp, viaţa unor copii năpăstuiţi de soartă din judeţ.

Nu are anumite preferinţe. Pentru domnia-sa copii fără copilărie sunt şi la Şirineasa, la Scundu şi la Bălceşti şi oriunde reuşeşte să identifice astfel de cazuri.

Un ghiozdan pentru şcoală, câteva hăinuţe, un pătuţ special şi, mai nou, o maşină de spălat, sunt „aur” pentru aceşti micuţi şi familiile lor, de aceea trebuie remarcat efortul acestui om.

Există şi un site (donează ce poţi pentru copii fără copilărie din judeţul tău –acolo unde cei care mai aveţi încă suflet şi care consideraţi că aveţi acasă ceva ce vă prisoseşte, sunteţi îndemnaţi, rugaţi să contribuiţi.

Plecând de la premiza că bob cu bob se umple sacul, domnul Predonescu vă roagă să nu lăsăm copii ăştia, care şi aşa au o copilărie tristă, să „moară”.

Numai puţin de 6 copii trăiesc într-o rulotă în Mihăeşti.

Alţi copii îşi duc viaţa într-o aşa zisă casă, în apropierea stadionului de la Şirineasa.

Şi câte astfel de situaţii or mai fi!

Un cărucior, un birou, un pat, o jucărie (căluţ), un scaun, toate ot fi speranţe pentru o viaţă normală.

Însă, copiii ăştia trebuie să aibă o speranţă. Măcar că va fi puţin mai bine. Haideţi să-i ajutăm să vadă că se poate. Cât de cât…

Leave a Reply

Your email address will not be published.