Shadow

Primarul care a ridicat un zid pentru a-i tine pe rromi in afara orasului vorbeste acum de “asanarea” zonei in care locuiesc acestia

Situatia cetatenilor de etnie rroma, care traiesc in conditii precare, trebuie sa isi gasesca rezolvarea in modul de abordare al autoritatilor locale, respectarea legilor in vigoare, dar si asanarea unor posibile focare predispuse la infractiuni, a declarat, miercuri, primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches.

El a subliniat ca in cazul rromilor care traiesc la periferia orasului autoritatile judetene sunt ineficiente si in multe cazuri legea si drepturile cetatenesti sunt ignorate.

“Aici vorbim in primul rand de copii, dar in acelasi timp despre persoane care nu se afla sub niciun fel de protectie si nu au niciun fel de conditie de viata asa cum comunitatea trebuie sa le ofere, indiferent de ce etnie sunt, de gradul educational pe care il au sau pe scara sociala pe care se asaza. (…)

Vreau sa constatam ca ne aflam intr-o situatie de urgenta din acest punct de vedere si sa transmitem autoritatilor judetene, dar si celor care isi desfasoara activitatea la nivel national, starea de fapt din aceste comunitati, astfel incat sa putem demara o interventie foarte determinata pentru rezolvarea punctuala, pe fiecare zona in parte, a conditiilor si a problemelor pe care le au cetatenii din aceste zone.

Trebuie sa avem in vedere inclusiv asanarea unor astfel de zone, prin relocarea acestor cetateni si crearea unor conditii de viata mai bune”, afirma Catalin Chereches.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *