Shadow

86 de tineri din județ s-au înscris pentru admiterea la școlile de jandarm

Perioada de depunere a cererilor de înscrierilor s-a încheiat, iar candidaţii trebuie să depună dosarul complet până la data de 12 decembrie.

Unităţile de învăţământ care pregătesc viitorii subofiţeri jandarmi au scos la concurs un număr de 360 de locuri la cele două şcoli de subofiţeri. (Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” – Fălticeni – 170 locuri Jandarmeria Română – din care 5 locuri IGAv şi 15 locuri S.I.E., respectiv Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgăşani – 190 locuri Jandarmeria Română – din care 5 locuri IGAv şi 35 locuri S.I.E.).

La ambele unităţi de învăţământ postliceal câte 3 locuri sunt pentru romi, respectiv câte două pentru minorităţi.

Probele eliminatorii sunt vizita medicală, testul psihologic şi probele de aptitudini fizice. Perioada în care se va efectua vizita medicală şi testul psihologic va fi stabilită după finalizarea perioadei de înscriere.

Tematica și bibliografia de concurs, etapele de înscriere a candidaților și planificarea probelor de concurs se afișează pe site-ul oficial al fiecărei unități de învățământ.

Evaluarea psihologică va avea loc duminică, 24 noiembrie 2019, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, de la ora 08.30.

Candidaţii trebuie să fie prezenţi de la ora 08.00 şi vor avea asupra lor actul de identitate şi pix cu pastă de culoare albastră. Nu este permis accesul cu bagaje sau cu telefon mobil.

Examenul se va desfăşura în perioada 10-23 ianuarie 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *