Campania ”Vrem respect”, la Budești

Campania civică ”Vrem respect”, derulată de Partida Romilor Pro-Europa Bistrița-Năsăud, a ajuns la  Budești. Romii de aici și-au ales o nouă conducere și își doresc să fie reprezentați în consiliul local, informează PRPE BN.

Campania ”Vrem Respect” continuă în județul Bistrița-Năsăud concomitent cu un amplu proces de reorganizare a sucursalei județene, supervizat de prim-vicepreședintele Partidei Romilor, Cătălin Manea. Campania ”Vrem Respect”, inițiată de președintele Nicolae Păun, a început în comuna Petru Rareș și se va încheia pentru anul 2019 în comuna Tiha Bârgăului.

Echipa de campanie condusă de președintele PRPR BN Emil Neia Lăcătuș a stat de vorbă cu romii din zonă, în urma dialogului cu aceștia, fiind completată fișa localității și identificate principalele nevoi ale romilor din această comunitate. Au mai existat discuții pe tema educației, a prevenirii abandonului școlar și a fost făcută o informare asupra locurilor care revin romilor la licee și școli profesionale. De asemenea, dialogul a vizat și domeniul sănătății, medicii de familie, vaccinarea copiilor, planning-uri familiale, cultură și la dezvoltare comunitară. Mai mult, romii prezenți în număr mare au vrut să știe despre cum se obțin documentele necesare pentru acte de identitate, intabulări etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.