Brexit și călătoriile în UK. Ce se schimbă pentru români după victoria lui Boris Johnson

O analiză a unui ziar italian dezvăluie care sunt modificările cele mai importante pentru cetățenii UE care doresc să călătorească sau să muncească în Marea Britanie.

Odată cu victoria conservatorului Boris Johnson la alegerile din 12 decembrie, divorțul Regatului Unit de Uniunea Europeană la 31 ianuarie 2020 pare evident. Pentru Johnson, de altfel, a existat un plebiscit electoral. Un rezultat care, în realitate, legitimează şi mai mult Brexitul. Însă ce va însemna această schimbare pentru călători? Cum se va intra în Marea Britanie? De ce documente va fi avea nevoie? Va fi ușor de petrecut un weekend la Londra?

În ultimele luni, principalele companii aeriene britanice au furnizat permanent informații pasagerilor. Iar cadrul, chiar dacă este complicat și în evoluție, pare totuşi destul de clar. Desigur că odată cu Brexit, anumite lucruri se vor schimba. Însă, după toate probabilitățile, nu începând cu 31 ianuarie 2020, data de ieșire din UE, ci din ianuarie 2021, când se va încheia perioada de tranziție în care Regatul Unit și Uniunea Europeană vor negocia un nou acord post-Brexit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.