Shadow

Un rom luptă pentru a schimba viitorul etniei. „Cei șapte ani de acasă fac diferența“

O bună parte dintre copiii romi nu merg la școală, părinții lor nu au locuri de muncă, acte în regulă sau locuințe decente. Sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă comunitatea romă și care ajung să se reflecte negativ în modul în care este percepută de semeni.

Dar toate acestea pot fi schimbate și, de șapte ani, la acest demers pune umărul, prin tot ceea ce face, constănțeanul Ciprian Costache. Pe lângă faptul că arată, prin exemplul personal, că romii pot să depășească prejudecățile, contribuie la clădirea unui viitor mai bun pentru copiii de etnie.

Ciprian Costache este rom și luptă, zi de zi, pentru ca semenilor lui să le fie mai bine. Pe de o parte, să le fie respectate drepturile, dar mai ales să îi ajute să își clădească, prin muncă, educație și respect, un viitor mai bun. Originar din cartierul constănțean Palazu Mare, și-a început munca „acasă”. Provine dintr-o familie fără prea mari posibilități financiare, tatăl fiind angajat muncitor în port, iar mama casnică. Dar respectul a fost cuvânt de ordine.„Nu eram înstăriți, dar pot spune că eram o familie integrată.Acasă vedeam muncă, responsabilitate și respect. Țin minte și acum cum mătușa mea îmi atrăgea atenția ca întotdeauna pe drumul de acasă până la școală să salut pe toată lumea. Cei șapte ani de acasă fac diferența mereu”, își amintește constănțeanul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *