Vicepresedintele Comisiei Europene spune ca rromii nu inseamna Romania

Termenul “rrom” nu inseamna Romania, a declarat comisarul european pentru Justitie, Viviane Reding, vicepresedinte al Comisiei Europene, la Comitetul Regiunilor, care s-a derulat la Bruxelles, potrivit Agerpres.

Vicepresedintele Comisiei Europene a raspuns unei interventii a primarului comunei constantene Cumpana, Mariana Gaju, presedinte al Asociatiei Comunelor din Romania.

Aceasta a aratat ca localitatea este una eterogena, fiind compusa in cea mai mare parte din romani alaturi de care locuiesc turci, tatari si rromi.

Edilul din Romania a mentionat ca tara noastra nu trebuie sa devina o tinta a Uniunii Europene din acest punct de vedere, fiind necesara respectarea principiului liberei circulatii pentru toti cetatenii europeni pentru a putea munci in toata Uniunea.

Acesta a precizat ca numele de “rrom” nu vine de la romani si ca rromii exista atat in Romania, cat si in celelalte state europene.

“Da, aveti dreptate, prieteni romani, rrom nu inseamna Romania, nu vine de la Romania. Avem 12 milioane de rromi, dintre care marea majoritate traiesc in saracie crunta in multe state membre. Avem cu totii raspundere”, a subliniat comisarul european.

Potrivit acestuia, cetatenii rromi au multi copii, ceea ce inseamna ca exista o parte a populatiei care creste.

Leave a Reply

Your email address will not be published.