Cate miliarde de euro ar primi Romania de la Banca Mondiala, daca ar reusi sa integreze rromii

Tara noastra ar putea castiga miliarde de euro anual din taxe si ar putea avea o economie mai productiva, in cazul in care ar integra minoritatea rroma in societate, potrivit unui raport al Bancii Mondiale.

Organizatiile pentru drepturile omului au criticat dur autoritatile din Romania pe motiv ca nu fac eforturi pentru a imbunatati nivelul de trai in mediul rromilor, care sunt in numar de circa 2,5 milioane.

Potrivit Reuters, acest numar reprezinta de fapt circa 6% din populatia Romaniei.

Comisia Europeana a alocat fonduri in mai multe tari din regiune pentru integrarea rromilor, care reprezinta cea mai numeroasa minoritate etnica din Europa.

Potrivit CE, dintr-un total de 10-12 milioane de rromi, aproximativ sase milioane traiesc in UE si, desi autoritatile de la Bruxelles au interzis discriminarea acestora, rromii se confrunta in continuare cu excluziunea sociala in multe tari.

Potrivit Bancii Mondiale, in Romania, 9 din 10 rromi traiesc in saracie, iar circa 30 % dintre baietii mai raman la scoala pana la varsta de 16 ani, situatia fiind si mai ingrijoratoare in randul fetelor.

Mai mult, circa 30 % dintre rromii care isi cauta un job se confrunta cu discriminare din partea angajatorilor.

Banca Mondiala spune ca daca rata somajului in randul rromilor ar scadea, tara noastra ar putea sa primeasca intre 887 de milioane de euro si 2,9 miliarde de euro anual din impozite, mai scrie Reuters.

Leave a Reply

Your email address will not be published.