Vedeți cum arată profilul romilor din Călărași

Cetățenii romi din Călărași duc o lipsă pronunțată a studiilor, ceea ce le-ar fi permis să obțină  un loc de muncă și o responsabilitate față de sine în societate. Lipsa propriei locuințe duce la un haos între viața de zi cu zi care, de altfel, împiedică la îndeplinirea obligațiunile părintești față de copii, de unde și vine problema neșcolarizării.

Despre acest lucru dar și multe altele, a comunicat Maria Apostol, mediator comunitar la Primăria orașului Călărași dar și monitor local al Coaliției ”Vocea Romilor” în cadrul proiectului ”Pas cu Pas Găsim Soluții pentru Romii din Moldova”, susținut financiar de Fundația Est Europeană.

”Cea mai importantă problemă la nivel local în comunitatea noastră, a romilor, este lipsa locului de muncă și a locului de trai pentru familiile social vulnerabile și familiile numeroase, de la 4 și mai mulți copii”, a subliniat Maria Apostol, după care a mai adăugat: ”În cazul în care în soluționarea problemelor ar interveni instituțiile de resort împreună cu persoanele de etnie romă, aceasta va contribui la îmbunătățirea calitații atât a vieții, cît și crearea unei imagini mult mai bună a comunității rome”.

Despre profilul comunităţii rome a oraşului Călăraşi s-a discutat recent la o ședință a Coaliţiei ”Vocea Romilor”.”Romii rămân a fi una din categoriile cele mai expuse discriminării în Moldova. Indiferent că vorbim despre accesul la educație, la serviciile medicale sau angajare în câmpul muncii, reprezentanții comunității rome se confruntă cu mari bariere”, a accentuat mediatorul comunitar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.