Viktor Orban nu mai vrea sa le plateasca despagubiri detinutilor si romilor si lanseaza o consultare nationala pe aceasta tema

Guvernul ungar a anuntat joi lansarea unei noi consultari nationale a cetatenilor, pe tema indemnizatiilor legale acordate detinutilor si romilor, sever criticate in ultimele luni de premierul Viktor Orban, relateaza agentiile AFP si MTI.

“Este lipsit se sens ca statul sa plateasca anual miliarde de forinti condamnatilor” pentru conditiile din inchisori, a declarat la o conferinta de presa seful de cabinet al premierului Viktor Orban, Gergely Gulyas.

Guvernul ungar a anuntat in luna ianuarie suspendarea platii indemnizatiilor acordate detinutilor drept compensatie pentru conditiile inadecvate din inchisorile suprapopulate ale Ungariei.

Potrivit executivului condus de Viktor Orban, organizatii “finantate din strainatate si care se pretind a fi organizatii de aparare a drepturilor omului” au reusit sa creeze un model de afaceri cu ajutorul unor asemenea dosare care pot fi castigate in serie prin verdicte ale Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) ori ale instantelor ungare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.