Ingrediente:
500 gr organe miel
1 legătură generoasă de ceapă verde
50 gr smântână groasă
1/2 linguri de ulei
2 ouă
un praf de sare
piper
cimbru
1 legătură de mărar
1 legătură de pătrunjel
Cum se prepară drobul de miel tradițional
Mai întâi, se pun organele de miel la prăjit, cu o lingură de ulei și amestecăm până se rumenesc puțin. Se adaugă ceapa verde, un cățel de usturoi sau usturoi verde și o frunză de dafin. După ce s-au mai gătit puțin, se adaugă un praf de sare, piper și puțin cimbru. Se lasă pe foc până scade sosul.După ce s-au răcit organele, se toacă mărunt, se adaugă smântâna și verdeața. Se amestecă totul până se obține o compoziție omogenă. Jumătate din compoziție se așează într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt și deasupra se pun ouăle fierte.
Peste, se pune restul compoziției și se bagă tava la cuptor, la o temperatură de 200 de grade Celsius, pentru 30-40 de minute. Primele 10 minute, se lasă deasupra o folie de aluminiu, ca să nu se ardă. După, se scoate și se lasă la rumenit încă 30 de minute.