Ingrediente :
1 kg carne tocata de vita
500 gr. carne tocata de miel/oaie
200 ml. zeama de carne (sau 1/2 cub Maggi si 200 ml apa calda)
o lingura si jumatate de cimbru maruntit
doua lingurite de bicarbonat
6-7 catei mari de usturoi
o lingurita de piper
o lingurita de sare
—————————————————————–
MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de mici:
Se pune carnea intr-un bol incapator, se adauga cimbrul, piperul, bicarbonatul, sarea si usturoiul pisat si se amesteca pana cand acestea sunt complet incorporate. Se adauga cate putina zeama de carne (sau supa obtinuta din jumatate de cub de Maggi si apa calda), amestecandu-se cu mana pana cand pasta de mici devine foarte lipicioasa.
Se acopera bolul cu folie alimentara si se lasa la frigider in jur de 24 de ore, timp in care carnea va prinde mirosul inconfundabil de mici.
Pentru a forma micii si a nu se lipi de maini se pune apa intr-un bol si cu mainile umede se formeaza bastonase lunguiete care, fie se pun direct pe gratar, fie se congeleaza.