Shadow

Prăjitura lui Chef Rafael Munteanu ETNIC ROM– Prăjitura de casă care dă dependență de la prima linguriță .

.
———————————————————————–
Pentru acest deliciu, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru blat:

4 ouă
170 g semințe de mac
160 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
3 linguri făină
2 linguri pudră de cacao
1 linguriță praf de copt
————————————————-
Ingrediente pentru cremă:

500 g brânză mascarpone
250 ml smântână
4 linguri zahăr pudră
————————————————
Ingrediente pentru sirop:

50 ml lichior
50 ml apă
——————————————
Alte ingrediente:

250 g cireșe ( din compot )
150 g biscuiți
2 linguri lichior
ciocolată de menaj
——————————————-
Mod de preparare:

1. Sfat! Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei!

2. Separăm albușurile de gălbenușuri. Batem albușurile cu zahăr, folosind un mixer. După ce am obținut o spumă tare, adăugăm gălbenușurile, zahărul vanilat, semințele de mac, praful de copt, pudra de cacao și amestecăm foarte bine.
3. Acoperim o tavă (22×32 cm) cu hârtie de copt. Turnăm uniform aluatul și coacem la temperatura de 170 de grade, timp de 30 de minute.

4. Pentru cremă, batem smântâna cu zahăr până când obținem o spumă densă. Adăugăm brânza mascarpone și amestecăm.

5. Pentru crema cu Nutella, amestecăm brânza mascarpone cu Nutella, până la omogenizare.

6. Însiropăm blatul cu 50 ml de apă amestecată cu lichior.

7. Pe deasupra, repartizăm uniform crema fără Nutella. Adăugăm cireșele și un strat de biscuiți însiropați.

8. La final, adăugăm un strat de cremă cu Nutella și decorăm cu ciocolată de menaj. Punem prăjitura la frigider pentru 3-4 ore, sau peste noapte.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!
——————————————————————–
ps. Este pajitura mea preferata !!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *