————————————–
Astazi, iti prezentam o reteta autohtona de bors tiganesc! Daca inca nu stii, borsul inseamna o ciorba mai acra. Asadar, sa vedem despre ce este vorba.
————————————————————————–
Ingrediente:
– 300 gr de carne de porc;
– 3 cartofi;
– 2 cepe;
– o sfecla rosie medie ;
– 100 gr de varza;
– 3 rosii;
– 2 morcovi;
– 4 linguri de untura;
– sare;
– piper;
– leustean;
– apa.
——————————————————–
Mod de preparare:
– taie carnea de porc cubulete si pune-o la prajit in doua linguri de untura.
– taie separat cartofii, morcovii, sfecla, iar ceapa curat-o si tai-o marunt.
– taie varza fideluta, iar rosiile in felii mari.
– pune toate legumele, mai putin rosiile, intr-un ceaun cu doua linguri de untura si lasa-le sa se inabuseasca, dupa care adauga apa si lasa amestecul sa fiarba.
– pune rosiile in vasul in care s-a prajit carnea, apoi amesteca-le pe toate, adauga apa clocotita, potriveste cu sare si piper si lasa sa fiarba aproximativ 30 minute.
– la final, adauga leusteanul tocat.
Pofta buna!
ps. eu cu asa ceva am crescut !!!