Shadow

Război total. O femeie de etnie romă l-a amenințat pe Matteo Salvini. „Ţigăncuşo, păzea, vine buldozerul

Ministrul de Interne a răspuns unei femei de etnie romă care l-a ameninţat cu moartea: Glonţ? Mai bine pregăteşte-te să primeşti buldozerul, draga mea ţigancă, apoi om mai vedea, i-a răspuns Matteo Salvini.

Avem de-a face cu o ameninţare clară şi directă pentru ministrul de Interne. Cea care a pronunţat cuvintele-şoc a fost o femeie de etnie romă din cocioabele improvizate de la  Monte Bisbino, la periferia de nord a oraşului Milano, unde ziariştii de la Il Giornale au făcut un reportaj.

Cum se poate vedea din videoul femeia – care printre alte chestiuni se află în  arest la domiciliu –  a repetat fraza şi în alt moment: Salvini merită un glonţ în cap. Punct.

Dar ameninţarea – ignorată intenţionat (?!) de majoritatea media italiene – n-a trecut neobservată şi în decurs de câteva ore a sosit răspunsul liderilui Lega: ”Vi se pare normal că există o ţigancă dintr-un tabără de romi – construită ilegal şi abuziv –  la  Milano, o ţigăncuşă, să spună că Salvini are nevoie de un glonţ?”, a comentat vicepremierul pentru Skytg24.

Apoi a continuat cu furie: „Pregăteşte-te să primeşti buldozerele, draga mea prietenă, apoi mai vedem”. Liderul Lega a anunţat pe toate canalele posibile cu câteva săptămâni în urmă, că în decurs de o lună va dărâma toate cocioabele încropite de  către romi în toată Italia.

„Insulte, ameninţări cu moartea, vulgarităţi, fără ca presa de stânga şi drăguţii radicali-şic să se indigneze”. Silvia Sardone, europarlamentar al Lega, notează că de Salvini se pot zice de toate dar…. „E inacceptabil  ca în fiecare zi să apară din diferite medii ameninţări către un Ministru fără ca niciun politician să reacţioneze, un lucru nedemn din partea lor!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *