Shadow

O asistentă medicală romă și încă patru profesioniști din aceeași etnie își povestesc munca și viața Citeşte întreaga ştire: O asistentă medicală romă și încă patru profesioniști din aceeași etnie își povestesc munca și viața din pandemie. ”

Ce i-a motivat să se pună în serviciul comunității, cum văd ei discriminarea la nivelul comunității din care provin, care sunt satisfacțiile meseriei și ce părere au despre incidentele violente dintre romi și forțele de ordine din ultima vreme. Au cuvântul profesioniștii romi.
Alina are 45 de ani și pe ultimii 20 i-a petrecut în Spitalul Municipal Mangalia, unde lucrează ca asistentă medicală în secția de Recuperări Traumatisme. I-a plăcut mereu să fie aproape de oameni, iar când era mică visa să înființeze un cămin de bătrâni.
A practicat mult timp atletismul, iar în paralel cu munca de la spital, este și antrenor de lupte libere la clubul Poseidon din comuna Limanu, unde le predă copiilor. La spital a fost și șefă de secție, dar a renunțat la post pentru că responsabilitățile grele nu-i permiteau să se ocupe și de copiii de la club.
„Noi, într-un sătuc”, spune ea mândră. A terminat o postliceală și s-a înscris și la facultate, la Kinetoterapie, dar a renunțat tot pentru familie. În urmă cu trei ani a luat în grijă o fetiță de la o familie fără posibilități. Fata are acum 14 ani și îi e mai bine ca oricând în familia Alinei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *