————————————————
Penne a la Chef Rafael este o reteta proprie de sezon, o reteta rapida, foarte usor de preparat, o reteta cu ingrediente simple si gustoasa. Nu stiu cum si in ce fel sa va spun , cert este ca sunt nemaipomenit de gustoase, iar reci de la frigider sunt de-a dreptul divine!
———————————————————————
ingrediente :
250 gr penne rigate (Barilla nr 72)
2 vinete
500 gr rosii
3 catei usturoi
1 ceapa
ulei de masline
busuioc verde
150 gr ricotta sarata (eu am pus mozzarella)
sare, piper
————————————————————————-
Mod de preparare:
Feliem vinetele, le presaram cu sare si le lasam la scurs.
Prajim vinetele in uleiul de masline alaturi de 1 catel de usturoi taiat felii.
Scoatem vinetele pe hartie absorbanta ca sa scapam de uleiul in exces.
Ceapa si usturoiul tocate marunt le sotam in ulei de masline doa atat cat sa devina sticloase.
Adaugam rosiile curatae de pielita si taiate cubulete. Eu am avut rosii proaspete din gradina, dulci si carnoase.
Fierbem pana cand incepe sa scada sosul. Asezonam cu sare si piper.
Adaugam vinetele si frunzele de busuioc.
Fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj si le adaugam peste sos. Pastele le-am pus la fiert in momentul in care am pus rosiile, in 10 minute au fost gata.
Amestecam si eventual potrivim de gust cu sare, piper sau busuioc.
In mod traditional se rade deasupra ricota sarata, un tip de branza asemanator cu urda, eu nu am avut asa ca am avut de ales intre mozzarella si parmezan, am ales mozzarella si nu mi-a parut rau, s-a potrivit perfect.
Sunt forte bune servite imediat, calde, insa mie si mai bune mi s-au parut reci, dupa cateva ore de stat la frigider!
———————- pofa buna !!!——————————