Actori renumiţi, printre care şi trupa de actori romi Giuvlipen, joacă în curtea unei case din Zalău, la festivalul Curtea Artiştilor

Actori precum Maia Morgenstern, Răzvan Vasilescu, Florin Piersic junior, Marian Râlea şi Marius Bodochi, alături de Giuvlipen – singura trupă de teatru formată din actori profesionişti romi, sunt aşteptaţi la ediţia din acest an a festivalului de teatru în aer liber Curtea artiştilor, o manifestare culturală neconvenţională ce se desfăşoară, aşa cum îi spune şi numele, în curtea casei unui pasionat al genului din Zalău – tânărul actor Darius Prodan.

Darius Prodan, care este şi preşedintele Asociaţiei Pro Teatru, organizatorul evenimentului, a precizat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că festivalul, ajuns la ediţia a III-a, se va desfăşura cu sprijinul financiar al Centrului de Cultură şi Artă Sălaj şi va programa, începând cu 1 iulie, spectacole de teatru pentru adulţi şi copii, dar şi concerte de muzică, în fiecare miercuri, vineri şi duminică, până în luna septembrie.

Curtea unde vor avea loc spectacolele va putea găzdui aproximativ 100 de persoane şi va fi amenajată în aşa fel încât să respecte toate restricţiile actuale impuse de pandemia de COVID-19.

„Ne-am luat toate măsurile de siguranţă. Spectatorii vor sta la o distanţă de doi metri. Toţi voluntarii şi organizatorii vor avea măşti. Vor fi puse la dispoziţie pentru spectatori dezinfectant, termometru pentru a lua temperatura. Deci aş vrea să înlăturăm, în principal, orice dubiu legat de siguranţă, din punct de vedere al pandemiei. Ne-am luat absolut toate măsurile impuse de Guvern, plus altele, chiar dacă nu ne obligă. Noi de dorim, în primul rând, siguranţa spectatorilor. (…) Programul, în mare parte, se va desfăşura în felul următor: în fiecare miercuri spectacole de teatru de la ora 19,00, în fiecare vineri spectacole de teatru sau concerte de la ora 21,00 şi în fiecare duminică spectacole pentru copii, de la ora 18,00”, a declarat preşedintele Asociaţiei Pro Teatru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.