Plăcinte cu branza !!!
————————————-
Ingrediente pentru aluat:
——————————————
1 kg făină de grâu
3 linguri zahăr
3 buc ouă
2 linguri mari de smântână cu grăsime 30%
1 buc esența de rom
500 ml chișleac (iaurt)
50 gr drojdie
100 ml ulei
1 praf sare
—————————————
Ingrediente pentru umplutură:
1 buc esență de rom
1 kg brânză de capră afumată
1 kg urdă de capră
6 buc ouă
1 praf sare
—————————————
Ingrediente pentru uns:
1 lingură de miere
1 linguriță zahăr
1 buc ou
———————————-
Se pune făina într-un vas puțin mai mare, peste făină se adaugă esența de rom, 3 ouă și smântână.
Într-un castronel se pune drojdia, un praf de sare, jumătate din cantitatea de chișleac, 3 linguri de zahăr și se omogenizează compoziția, după care se toarnă peste făină. Se frământă un aluat nu prea tare, să fie ca aluatul de la cozonac, mai spre final se adaugă ulei puțin câte puțin și se continuă frământarea până ce aluatul se dezlipește de pe vas. Se pune un prosop pe vas și se lasă să se odihnească.
Într-un vas se pune brânza dulce, urda, 6 linguri zahăr, zahărul vanilat, 6 ouă și se omogenizează compoziția. Când aluatul a crescut, se împarte în 10 bucăți, fiecare bucată se întinde pe masa de lucru sub formă rotundă, se pune brânză din belșug, se rulează și se pune într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt.
Se fac 10 plăcinte mari. Se ung cu ou bătut cu puțin zahăr și se dau la cuptorul încălzit deja pentru circa o oră, după care se scot se ung cu miere și se servesc cu o cană mare de chișleac. Să veți poftă și la poftă dragilor!