Shadow

Black Lives Matter, pe groapa de gunoi din Eforie Sud. Romii de aici, prin vocea unui activist: “E mai bine ca în America. Pe noi, poliția locală doar ne înjură și ne oprește apa și electricitatea

Inline image
În 2013, pe frigul unei toamne târzii, zeci de oameni erau dați afară din casele lor și împinși pe groapa de gunoi a localității Eforie Sud. Au trecut șapte ani și acești oameni stau încă în containere, printre gunoaie, iar războiul cu primăria este departe de a se fi încheiat. După ce municipalitatea locală din Eforie a pierdut în 2017 procesul intentat pentru abuzurile comise, refuză să rezolve problema acestor oameni. Mai mult, primarul le-a emis din nou oamenilor ordin de evacuare, de pe locul unde primăria practic i-a împins să locuiască.

Situația romilor din Eforie și a afro-americanilor este egală” Fotograful Mugur Vărzariu a urmărit în toți acești ani povestea romilor din Eforie Sud și le-a oferit consiliere juridică. Pentru activist, nu există nicio diferență între mișcarea Black Lives Matter și ce se întâmplă în localitatea de pe litoralul românesc. “Oamenii ăștia de la Eforie sunt la fel, dar nimeni nu-și pune problema lor. Nimeni nu înțelege de ce ar trebui să aplicăm aceleași idei, aceleași gânduri, ca ei să beneficieze de aceleași rezultate ale acestei lupte, pentru că situația lor este egală”, spune Mugur Vărzariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *