Shadow

Patru cazuri de COVID-19 la Viișoara! Provin din comunitatea de romi!

„Este vorba despre o stradă pe care sunt aproximativ 20 de case, în care locuiesc peste 90 de persoane.Mulți dintre copiii de acolo suferă de rujeolă, iar 4 copii au fost confirmați cu Covid-19. Am purtat corespondență cu Prefectura, cu DSP și cu ISU pentru instituirea unei carantine, însă ni s-a spus că este foarte dificil de realizat carantinarea.”, spune primarul Ioan Roman, citat de RefleqtMedia.

Primarul Ioan Roman le solicită tuturor maximă vigilență și respecatrea regulilor de protecție în spațiul public.

„Îi rog pe cetățenii comunei Viișoara, dar în special pe cei din comunitățile de romi, să păstreze regulile de distanțare socială, să poarte măști de protecție și să nu iasă din case decât pentru strictul necesar. Cât privește familiile celor 4 copii infectați, îi rog SĂ RĂMÂNĂ ÎN CASE ȘI SĂ NU IASĂ SUB NICIO FORMĂ! Dacă au nevoie de ceva, să sune la Primărie, iar noi îi vom ajuta să-și procure cele necesare.”, a mai precizat primarul comunei.

Comunitățile de romi sunt extrem de expuse în cazul COVID-19. Pe lângă faptul că există mulți care nu cred în existența virusului, neglijând măsurile de protecție impuse, alte probleme țin de regulile de igienă, dar și de conviețuirea mai multor persoane în spații restrânse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *