Înotăm pentru o carte ilustrată despre istoria romilor

Anul acesta, Noii Povestitori participă la Swimathon București și strâng fonduri pentru a publica o carte ilustrată pentru copii despre istoria romilor. Cartea va fi creată de un scriitor și un ilustrator, alături de un istoric rom.

Credem cu tărie că programele școlare ar trebui să reflecte societatea multiculturală în care trăim și să modeleze comportamente care să respecte și să celebreze această diversitate. De aceea, vom dona 1000 de exemplare în școli din medii defavorizate, însoțite de un ghid cu activități de educație pentru diversitate.

În mod excepțional, anul acesta Swimathon s-a transformat în SwimAtHome, iar 10 înotători (virtuali)-fundraiseri au decis să facă fund și friendraising pentru această cauză, alături de noi. Sunt actori, jurnaliști, activiști, bibliotecari și formează echipa

În vremurile revoltelor Black Lives Matter, gândul ne fuge la scrierile lui James Baldwin (scriitor și activist american), care sunt mai actuale ca oricând. El spunea că ar încerca să-i facă să înțeleagă (pe studenții lui ipotetici) că la fel cum “istoria este mai lungă, mai vastă, mai diversă, mai frumoasă și mai groaznică decât tot ce s-a scris despre ea, la fel lumea este mai vastă, mai îndrăzneață, mai frumoasă și mai groaznică, dar în principal, mai vastă – și că le aparține”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.