Shadow

Reacția guvernului ungar, după ce Viktor Orban a fost acuzat de rasism împotriva romilor

Guvernul ungar a transmis recent o scrisoare ca replică față de un articol de opinie în care politicienii maghiari, în frunte cu Viktor Orban, au fost acuzați că sunt “complici la violența plină de ură a activiștilor neofasciști împotriva romilor”.

În respectivul articol de opinie publicat pe euobserver.com, intitulat „Ura anti-roma pe străzile Budapestei”, autorii Jacqueline Bhabha și Margareta Matache au făcut referire la abuzurile comise față de romi, menționând că stigmatizarea reprezentanților acestei etnii este doar o strategie neo-fascistă bine consolidată.

Liderii politci maghiari au fost acuzați că violența activiștilor se bazează pe complicitatea lor. De asemenea, premierului Viktor Orbán i s-a imputat faptul că retorica împotriva romilor este o constantă în discursul său rasist.

În replică, guvernul ungar a transmis că respectivul articol este “o lovitură ieftină” și că este doar o unealtă a liberalilor de a continua campania împotriva presupusei puteri dictatoriale a premierului Orbán.

De asemenea, oficialii de la Budapesta au motivat faptul că respectivul articol ignoră detalii semnificative legate de atitudinea pe care Orban a avut-o față de situația romilor, încă din 2010.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *