Shadow

În prima etapă a Ligii Campionilor la handbal feminin, SCM Rm. Vâlcea a pierdut la Brest, scor 21-28

Sâmbătă, în Franţa, în prima etapă a Grupei B (Liga Campionilor la handbal feminin), SCM Rm. Vâlcea a pierdut, scor 21-28, meciul cu Brest.
Gazdele porneau cu prima șansă la obținerea victoriei, Brest fiind cea mai bogată echipă feminină a continentului și a treia favorită la câștigarea trofeului. Vâlcea era dornică și motivată să răstoarne calculele hârtiei după începutul foarte bun de sezon prin câștigarea Cupei și a Supercupei României în fața CSM București.
Brest a condus prima dată în minutul 28!
Prima repriză a fost una foarte bună pentru vâlcence, sportivele pregătite de antrenorul Florentin Pera făcând în multe moment „legea” pe teren. Cu Diana Ciucă într-o formă de zile mari, dar și cu câteva dintre jucătoarele de gol în mare vervă, Vâlcea a condus mai mereu pe parcursul primei reprize, având chiar și trei goluri avantaj. În fața a peste o mie de spectatori (în Franța, meciurile se dispută cu public în tribune), jucătoarele de la Brest au «tremurat» în multe momente în fața vâlcencelor care păreau hotărâte și capabile să păstreze avantajul în favoarea lor. Abia în minutul 28 Brest a trecut pentru prima dată în avantaj pe tabela de marcaj (scor 12-11). Vâlcea a avut forța de a restabili egalitatea, prima repriză încheindu-se la egalitate, scor 12-12.
Încă din primele minute ale reprizei secunde, gazdele au oferit senzația că au revenit mai determinate de la vestiare, fiind hotărâte să oprească iureșurile vâlcencelor care le-au dat atâtea bătăi de cap în prima repriză. Vâlcencele au rezistat în primele zece minute ale reprizei secunde, Brest având un gol avantaj în minutul 40 (scor 17-16). Ecartul de pe tabelă s-a mărit decisiv în favoarea celor de la Brest după minutul 40. Franțuzoaicele au fost mai incisive în atac și mai hotărâte în apărare, tăind multe dintre posibilitățile vâlcencelor de a marca pentru a se menține în „cărțile” partidei. Au fost probabil și câteva momente psihologice în care franțuzoaicele și-au arătat plusul de experiență în această competiție de nivel înalt, momente care au făcut diferența. Brest s-a „trezit” când a trebuit și nu a repetat pașii greșiți pe care i-a făcut Bucureștiul week-end-ul trecut în partida cu SCM.
În minutul 50, misiunea vâlcencelor de a obține un rezultat pozitiv devenise deja destul de dificilă, Brest având cinci goluri avantaj (scor 23-18). Finalul a aparținut însă tot jucătoarelor din Franța, care au mai punctat de șase ori, pe fondul căderii (probabil în primul rând psihice) a vâlcencelor, care au mai marcat doar de trei ori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *