Shadow

Acuzații grave. O fetiță (5 ani) ar fi fost umilită la grădiniță: ”Eu nu sunt țigancă, eu sunt o fetiță”

Părinții unei fetițe în vârstă de cinci ani acuză o educatoare de la grădinița din Tășnad de discriminare. Potrivit mamei fetiței, aceasta ar fi fost făcută ”țigancă” în momentul în care ar fi fost întrebată cum o cheamă.

De altfel, fetița redă povestea într-un material filmat de către mamă: ”Cum te cheamă?! Eu am spus Maya. Și mai cum?! Și am vrut să spun că mă cheamă Maya. Și a spus că: Nu, nu, este țigancă. Dar eu nu sunt țigancă, sunt o fetiță”.

Primarul Tășnadului, Grieb Csaba Francisc, a chemat la mediere părinții, directoarea grădiniței și educatoarea, iar în limita atribuțiilor sale a solicitat și obținut – la cererea părinților – mutarea minorei într-o altă grupă.

Cert este faptul că această problemă va trebui clarificată de către reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare.

Redăm mai jos poziția mamei:

”Vreau să vă împărtășesc pățania mea de fapt a copilului meu din prima zi de grădiniță. Nu pot să cred că în 2020 e posibil să fim discriminati în așa hal. Am fost nevoită să îmi duc fetița la Tășnad la grădiniță, pentru că nu știu din ce motive grupa de la Cig a fost desființată (poate ne spune doamna directoare). A fost repartizată la grupa doamnei F. MARIA. În prima zi de grădiniță aceasta și -a permis să îmi jignească fetița spunându-i că e țigancă, discreditând-o în fața celorlalți copii. Am sesizat incidentul doamnei directoare care nu a luat nicio atitudine (probabil relația cu doamna educatoare este motivul). Am fost nevoită să mă adresez domnului primar Grieb care a luat măsuri imediat. Ca să înțelegeți, am să vă postez discuția cu fiica mea. Copiii nu mint niciodată! Orice părinte și-ar apăra copilul. Cu atât mai mult când este vorba despre discriminare rasială. O să cer și părerea conducerii Inspectoratului Școlar județean Satu Mare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *