Shadow

Care sunt obiceiurile unei nunți țigănești. Ce tradiții au romii de fapt

Nunta romilor  este foarte diferită de cea a românilor. Nunta țigănească este încărcată de tradiție și o cultură aparte. Este mult mai veselă și colorată decât la români. Pentru un asfel de eveniment, femeile poartă haine foarte colorate și bijuterii din aur. Puțini sunt cei care știu lucruri despre tradițiile romilor. Iată care sunt obiceiurile unei nunți țigănești

Atunci când familia nu este de acord cu relația tinerilor, bărbatul fură mireasa și stau ascunși într-un loc mai multe zile. Până atunci familia trebuie să decidă ce hotărâre va lua pentru viitorul celor doi.

În multe cazuri, familiile sunt de acord cu relația lor, iar tinerii sunt primiți înaipoi în familie. Însă, nu totdeauna lucrurile funcționează așa. Se va isca o întreabă controversă în cazul în care părinții tinerilor nu se pot înțelege cu familia fetei, așa că sunt nevoiți să o recupereze.În ziua nunții, nașa îi pune voalul miresei, iar nașul bărbierește mirele. Cam același lucru se întâmplă și în cazul românilor. După începerea petrecerii, seara, mireasa și cavalerul de onoare încep strângerea darului. Cei prezenți la eveniment pun pe o turtă de pâine, banii pe care îi oferă mirilor. În urmă cu mai mulți ani, o astfel de nuntă era fără dar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *