Ingrediente necesare:
- 1 kg carne de porc
- 200 g orez
- 4 cepe
- untură
- 2 căței de usturoi
- sare
- piper negru
- maghiran
- boia de ardei dulce
- 2 ouă
- 2 kg varză
- 400 g salam
- 800 g smântână
- făină
- 8 cotlete de porc
Mod de preparare:
1. Pentru început, dăm carnea de porc prin mașina de tocat.
2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem ceapa mărunt. Orezul îl punem la fiert într-un vas cu apă.
3. Când sunt gata, amestecăm ingredientele menționate mai sus.
Adăugăm condimentele, ouăle și amestecăm foarte bine.
4. Frunzele de varză le adăugăm într-un vas cu apă clototită. Le fierbem timp de 3-5 minute, pe urmă le așezăm pe un platou.
5. Aranjăm umplutură pe frunzele de varză și formăm sarmalele.
6. Tăiem o ceapă mărunt și o prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei.
7. Adăugăm câteva frunze de varză murată și amestecăm bine, pe urmă turnăm compoziția într-un vas adânc.
8. Pe deasupra, adăugăm sarmalele și bucățele de salam afumat.
9. Acoperim cu un capac și fierbem la foc moderat, timp de 50 de minute.
10. Într-un bol separat, amestecăm smântâna cu făină.
11. Acoperiți sarmalele cu un strat de smântână, apoi aranjați salamul afumat și cotletul de porc prăjit.