Shadow

Nu avem nimic cu romii sau evreii. Dar cererea e mare”. România discriminatorie într-un banc trist

Guvernul dezbate în ședința de miercuri un memorandum privind eliminarea discriminării rasiale. Au trecut zece ani de la ultima raportare, iar statul român a depășit cu șapte ani termenul-limită la care trebuia să facă o nouă analiză.

Memorandumul cu tema „Transmiterea Raportului național periodic privind implementarea Convenției internaționale pentru eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială” ajunge, în sfârșit, pe masa Guvernului, pentru dezbateri.

Raportul de peste o sută de pagini, transmis redacției Europa Liberă de surse apropiate dosarului, trebuie să arate organismelor internaționale măsurile luate pentru punerea în practică a Convenției și progresul făcut de statele membre în privința eliminării discriminării rasiale. Recomandarea Convenției din 2010, în urma raportului analizat atunci, a fost ca România să prezinte un nou raport în data de 15 octombrie 2013, pentru a răspunde celor 14 recomandări. România a răspuns, în cele din urmă, cu un raport nou în Ajunul Crăciunului lui 2020.

Raportul, pe masa Guvernului după șapte ani de întârziere

Raportul ajuns miercuri pe masa guvernului poate fi consultat mai jos:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *