Astăzi vă propunem rețeta unor chifteluțe suculente și delicioase, cu topping, gătite la cuptor! O alternativă excelentă pentru chifteluțele prăjite!
Pentru compoziția de carne:
-500 g de carne (noi am folosit carne de porc);
-o ceapă mică (90 g);
-3 felii de pâine uscată;
-150 ml de lapte sau apă;
-½ linguriță cu vârf de sare (sau după gust);
-piper negru măcinat — după gust.
Pentru topping:
-3 linguri de ketchup;
-un castravete marinat;
-o ceapă mică (+ o linguriță de oțet, ½ linguriță de zahăr, un praf de sare — pentru marinarea ei);
-120 g de cașcaval.
MOD DE PREPARARE:
1.Pregătiți compoziția de carne: turnați laptele peste feliile de pâine și lăsați-le să se înmoaie.
2.Tăiați carnea și ceapa în bucăți.
3.Treceți carnea, ceapa și pâinea stoarsă cu mâinile prin mașina de tocat carne.
4.Adăugați sarea și piper negru măcinat după gust. Amestecați și frământați bine compoziția obținută. La sfârșit bateți-o de pereții tăvii de aproximativ 10 ori. Dați-o la frigider, cât timp pregătiți topping-ul.