Shadow

Supă de fasole

Ingrediente:
50 dkg de fasole uscată
1 ciolan afumat mediu (aprox. 1,2 kg)
4-5 morcovi
2 rădăcini de pătrunjel
1 ceapă roșie mare
1/2 ciorchine de verdețuri de țelină
cremă fierbinte de ardei iute
aromă de mâncare făcută acasă
30 dkg cârnat afumat
1 lingură cocoșată făină (t önk öly)
3-4 cuișoare de usturoi
Ardei roșu măcinat
Fasolea și ciolanul sunt înmuiate în apă rece în seara dinaintea gătitului.
A doua zi le vom filtra pe amândouă. Punem ciolanul intr-o oala mare, il turnam cu atata apa cat surprinde, il fierbem, apoi este acoperit, incepem sa-l gatim pe o flacara mica. Între timp, vom curăța legume, morcovi și rădăcina de pătrunjel tăiate în degete mici. Când carnea este pe jumătate moale, adăugăm fasole, pulpe de legume, ceapă roșie lăsată în întregime, și gustăm cu verde de țelină tăiată, cremă de ardei și aromă de mâncare. Continuăm să fim acoperiți, o gătim gata pe o mică flacără.
Între timp, încercuim cârnațul și îl prăjim într-o tigaie. Punem in evidenta cu un tampon de filtru, facem omleta cu faina din grasimea ramasa. Se scoate de pe foc, se rulează cu ardei roșu, se adaugă usturoiul zdrobit și se lasă să se răcească.
Din ciorba terminata scoatem in evidenta ciolan si ceapa. Treptat, dam cateva lingura de supa la jumarile racite, amestecam lin cu o spuma manuala, iar pana la urma comprimam mancarea cu ea. Tăiem carnea în bucăți și o punem în ciorbă cu cârnațul. Servit cu pâine prăjită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *