Ciorbă de carne cu afumătură, chifle prăjite
Ingredientele
400 g mazăre galbenă (conservă)
2 lingură de ulei alimentar
1 capete de ceapă roșie
2 bucăți de roșii
2 bucăți de morcov
4 cuișoare de usturoi
2½ tk sare
500 g ciolan de porc (afumat)
1 tk piper negru măcinat
1 bucăți de frunze de laur
1 tk Majorana
1 tk iarbă uscată de cimbru
2 litri de apă
5 felii de pâine de secară
1 Țelină întreagă englezească
1 tk preparare proaspătă
Clătește mazărea galbenă, filtrează-o într-o sită, acoperă-o într-un ghiveci mijlociu și toarnă apă pe ea. Gătiți aproximativ 15 minute, apoi luați de pe foc.
Zarurează ceapa, usturoiul și alte legume. Încinge uleiul într-o tigaie, adaugă ingredientele tăiate, cimbru și majoranne. Pâine prăjită timp de 8-10 minute, amestecând ocazional până când legumele sunt complet moi.
Pentru legume fierte moi, amestecați mazărea galbenă și culegeți totul într-o oală. Să tăiem carnea afumată în cuburi mai mari și apoi să o punem în ghiveci cu frunza de laur. Se condimentează cu sare și piper negru. Fierbe-l, apoi gătește-l pe foc lent aproximativ 1,5 ore, uneori amestecat. Când mazărea galbenă începe să se gătească, supa noastră devine mai densă. Înainte de a servi, să pescuim frunza de laur din ciorbă.
Decorați cu cuburi de pâine prăjită și presărați cu cimbru proaspăt și țelină mărunțită.