Campanie: limba romilor pe Google. Vice scrie articole în limba Romani.

Limba romilor pe Google. Este obiectivul unei campanii lansate de publicaţiile Vice şi Scena9, de agenţia MRM România şi de platforma civică Aresel.

Publicitate
Proiectul se intitulează „Internet Learns Romani” şi are ca obiectiv să pună limba Romani pe „harta” Google. Practic, dacă există suficient conţinut înregistrat, Google va recunoaste limba Romani şi vor oferi traduceri din şi în această limbă.

Nu în ultimul rând, Adrian Tudor (activist Aresel) adaugă:

„Aceasta initiativa trebuie sa fie implementata nu doar in Romania, ci in toate tarile unde exista populatie de etnie roma – Bulgaria, Spania, Italia, Marea Britanie, Grecia, ca sa dam cateva exemple. Avem nevoie de cat mai mult continut tradus din limba romani in alte limbi si apoi publicate pe internet.

Orice poate sa ne trimita continut pentru traducere aici: www.internetlearnsromani.com. De asemenea, avem nevoie de traducatori.

Daca cineva vorbeste limba romani si vrea sa ne ajute cu traduceri, pot face asta inregistrandu-se pe platforma campaniei. In curand putem avea limba romani tradusa de catre Google”, a declarat Adrian Tudor, Activist Aresel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.