Shadow

Germania. „Sinti și romi, bulgari și români”, excluși de la închirierea apartamentelor în Bremen

Radio Bremen și Panorama au investigat cazul. Potrivit acestora, Brebau le cere angajaților săi să întocmească note speciale despre potențialii chiriași, în care – conform instrucțiunilor primite – trebuie să se noteze dacă un solicitant este de culoare, dacă poartă văl, dacă este familiarizat cu cultura germană, dacă este integrat în Occident sau care sunt cunoștințele sale de limba germană.

Într-o “definiție a grupului țintă”, Brebau atribuie abrevierea E40 pentru “persoane de culoare”, care “include și Sinti și Romi, bulgari, români”.

„Sinti și romi, bulgari și români”, excluși de la închirierea apartamentelor în Bremen

Pentru aceste note există un câmp de intrare separat în sistemul informatic al Brebau pentru fiecare dosar de solicitant păstrat în format electronic. În cazul în care persoanele în cauză doresc să vadă ceea ce este stocat acolo despre ele personal, personalul serviciului pentru clienți al Brebau trebuie să elimine temporar înregistrările din câmpul de note. Numai atunci clientului i se va afișa câmpul gol. Ulterior, intrările sunt reinserate. Acest lucru este precizat într-o instrucțiune scrisă a Brebau către angajații serviciului său de asistență pentru clienți, după cum au aflat reporterii Radio Bremen și Panorama, citează Das Erste.

Echipa de reporteri de la Radio Bremen și Panorama a făcut apoi un test. În luna aprilie, au invitat patru tineri germani să ceară apartamente de închiriat la Brebau: doi bărbați de culoare cu nume arab sau african, doi bărbați albi cu nume german. Toți patru aveau un buget similar și doreau să se mute în aceleași cartiere. Doar doi au primit oferte de locuințe de la Brebau – cei doi albi.

Listă cu cei care nu ar trebui primiți niciodată în apartamentele din Bremen

Potrivit cercetărilor, Brebau ține, de asemenea, o așa-numită listă “Bad addresses!!!” în zona de închiriere. Aici sunt numite aproximativ 20 de facilități sociale, cum ar fi ajutor de terapie pentru dependenți, centre de reabilitare, case de tranziție pentru persoanele fără adăpost sau apartamente în puncte sociale. Potrivit declarațiilor angajaților Brebau, persoanele înregistrate la aceste adrese nu ar trebui să primească nicio ofertă de locuință din partea Brebau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *