La doar 53 de ani, viața preotului Dorel Burduja, rrom lingurar, a fost și este una presărată cu momente, povești și miracole tulburătoare! Acesta este paroh într-o mică localitate de lângă orașul Iași, anume în Piciorul Lupului, comuna Ciurea. În tinerețe, așa cum el însuși mărturisește, nu era aproape de credința ortodoxă, familia sa mergând spre Biserica Penticostală. Mai mult, chiar dacă provenea dintr-o familie săracă din județul Botoșani, a învățat și a muncit din greu pentru a-și urma visul. În 1987 devine student al Facultății de Matematică din cadrul Universității „Cuza” din Iași. Ce a urmat pentru acesta este incredibil! Citiți și urmăriți un video-interviu cu mărturisirile preotului Dorel Burduja
Povești de viață exemplare sunt peste tot în lume! Una dintre acestea îl are în prim-plan pe preotul Dorel Burduja, rrom lingurar! El este paroh (de 18 ani) într-o mică localitate de lângă orașul Iași, anume în Piciorul Lupului, comuna Ciurea. Este originar din județul Botoșani, localitatea Hudești, una dintre cele mai sărace comunități de rromi din România. A muncit din greu, de copil, la câmp și și-a susținut familia. De atunci și până la tinerețe, așa cum el însuși mărturisește, nu era aproape de credință, familia sa mergând spre Biserica Penticostală.
A fost la un pas să rămână fără mamă de la o vârstă fragedă
O primă cumpănă a vieții preotului Dorel Burduja a fost pe când era băietan. Un accident stupid era să-l lase fără mamă.
„Da, am muncit mult de mic, dar am și învățat. Părinții mei au mers spre Biserica Penticostală, iar eu m-am îndepărtat de credință… Un accident în gospodărie, când o vacă a lovit-o crunt pe mama mea, a fost o mare cumpănă pentru mine… A fost la un pas de moarte! Atunci a trebuit să trag din greu, să prășesc, să lucrez pământul. Dar am învățat mult, mai ales că visul meu, atunci, era să fac Matematică.
Și, prin ’86, când eram în armată, m-am decis să dau la facultate. Și, pe atunci se făcea școală, nu glumă! Eu nu prea am avut timp să studiez pentru admitere, dar știam bine Matematică. Ca soldat, scriam probleme pe cărămizi, făceam figuri geometrice. Prima dată am dat admitere la Silvicultură, dar nu am reușit… Apoi, un an mai târziu, după ce am muncit la câmp, am arat câteva hectare, am dat admiterea și am intrat la Facultatea de Matematică”, mărturisește preotul Dorel Burduja.