Shadow

Regele Romilor face schimbarea: Așa combatem discriminarea. Se inventează criptomoneda Gypsycoin

Prima monedă digitală universală a romilor! Noul proiect se lansează pentru a combate discriminarea și xenofobia, însă se are în vedere Combaterea discriminării și xenofobiei atinge un nou nivel. Se inventează prima monedă digitală universală a romilor. Scopul lansării proiectului este și dezvoltarea socială și educațională a comunității amintite.
Regele Romilor, Dorin Cioabă, a anunțat, vineri, dezvoltarea unui nou proiect: criptomoneda Gypsycoin, prima monedă digitală universală a romilor. Moneda prezintă elemente tradiționale în combinație cu cele moderne: o roată țigănească tradițională în simbioză cu circuitele unei plăci electronice.

„În acest sens, GYPSYCOIN are mai multe întrebuințări. Acestea sunt: finanțare acte de caritate; monedă de schimb pentru comunitate; finanțare de proiecte educaționale; investiții financiare pe termen lung și plăți (…) Acest proiect aduce un element în plus comunităților de romi de pretutindeni. Proiectul domnului Cioabă se angajează să sprijine minoritatea romă în demersurile acesteia spre integrarea socială, să consolideze identitatea etnică, să promoveze diversitatea culturală și să crească gradul de educație și implicare socială a minorității rome”, se arată în comunicatul emis de către Congresul Mondial al Uniunii Internaționale a Romilor.

Gypsycoin va fi folosită pentru sprijinirea familiilor cu o situație financiară precară
Noua monedă digitală este strâns legată de dezvoltarea multilaterală a romilor. Astfel, proiectul prevede furnizarea alimentelor și a obiectelor de uz casnic familiilor cu o situație financiară precară, precum și obiecte de educație sanitară, școlară, tehnologică etc. Criptomoneda va fi folosită pentru finanțarea actelor de caritate și a proiectelor educaționale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *