Shadow

SE DESCHIDE, LA BUCUREȘTI, „ȘCOALA NAȚIONALĂ DE FARMECE ȘI GHICIT”!

Una dintre cele mai cunoscute vrăjitoare din România a anunțat că urmează să deschidă prima școală din lume în care cursanții vor învăța cum să facă farmece, să ghicească, să lege și să dezlege cununii și blesteme, să scoată argintul viu și să pătrundă în tainele tenebroase ale magiei negre. Această adevărată academie a vrăjitoarelor va fi condusă de celebra Ioana Sidonia, fiica legendarei Maria Câmpina și se va numi „Școala Națională de Farmece și Ghicit”. Nu oricine va putea urma, însă, cursurile ineditei școli, ci numai anumite categorii de elevi, care vor fi admiși după o selecție riguroasă, făcută de cele mai experimentate vrăjitoare din țară.
Demult, undeva între cele două războaie mondiale, caravanele de romi nomazi cutreierau țara în mod obișnuit. Atunci când opreau în vreo localitate, femeile, dar în special fetele aflate la vârsta măritișului se strângeau la căruța în care se afla ghicitoarea sau „fermecătoarea”, care, pentru un ban, le prevestea viitorul ori le dezlega cununiile.

În familia unei asemenea fermecătoare s-a născut Maria Câmpina, devenită, peste ani, cea mai cunoscută vrăjitoare din România. Alături de mama ei, care a trăit 107 ani, Maria Câmpina a mers cu șatra inclusiv în perioada comunistă, când căruțele erau însoțite de echipajele Miliției, din post în post, până la destinație.

Vrăjitorie la puterea doua
La rândul ei, Maria Câmpina a avut nouă copii, dintre care șase fete, toate ajunse, la rândul lor, vrăjitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *