Shadow

Primar obligat sa-i plateasca daune morale unei vanzatoare de ceaune pentru cuvantul “tiganie”. In ce context a folosit termenul

Fostul primar din Giurgiu, Nicolae Barbu, schimbat din functie dupa ultimele alegeri locale, a fost obligat sa ii achite unei vanzatoarea de ceaune daune morale de 2.500 de lei pentru ca a respins o solicitare a femeii folosind termenul “tiganie”.

O femeie din Giurgiu care vindea ceaune intr-o piata din oras l-a dat in judecata pe primarul orasului, schimbat intre timp din functie, cerandu-i daune morale de 100.000 de lei. In cererea de chemare in judecata, femeia a aratat ca in 12 martie 2013 a transmis, pe email, la Primaria Giurgiu, o solicitare de prelungire a avizului commercial.

Femeia a aratat ca a solicitat acordul comercial pentru un PFA, sustinand ca avea nevoie de doi metri patrati, In cererea transmisa primariei, femeia a mai aratat ca isi castiga existenta vanzand de 12 ani in Piata Centrala din Giurgiu, reusind astfel sa creasca cinci copii.

In cererea de chemare in judecata, femeia a aratat ca solicitarea sa, a ajuns la mapa primarului, primind un aviz cu semnatura lui, din care rezulta clar ca s-a produs o discriminare, prin cuvantul “tiganie”, dar si prin cuvintele: “ceaune si alte nimicuri”, din ” buricul pietei”. Concret, primarul i-a respins cererea scriind pe solicitare urmatoarele: Sa i se gaseasca alt loc pentru ceaune si alte lucruri, nu in buricul pietei, ca nu facem “tiganie”.

Cum a justificat primarul folosirea “tiganiei”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *