Ghiozdane și rechizite, oferite copiilor cu probleme financiare din Pătrăuți

Familiile care nu au avut la dispoziție posibilități financiare pentru a-și ajuta copiii să meargă la școală în condiții decente au primit un sprijin nesperat. Asociația Euroactiv, prin profesorul Mihai Greciuc a încercat să vină în sprijinul acestor copii, iar Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, ca partener tradițional s-a alăturat cu toate resursele acestui demers. În felul acesta un număr de 20 de copii din comunitatea de romi din Pătrăuți au primit ghiozdane echipate cu rechizite și articole de birotică, articole sanitare și de igienă dar și articole de încălțăminte.

”Din păcate, în unele comunități, în special în cele sărace, au fost identificați copii care au absentat de la cursuri, fiind chiar preconizate situații de abandon școlar. Din analiza punctuală a cazurilor s-a constatat că în multe cazuri, situația financiară a familiilor este un factor determinant în acest fenomen. Familiile nu au avut la dispoziție resurse financiare pentru a asigura copiilor cele necesare pentru școală, iar echiparea precară a acestora atât în ceea ce privește vestimentația sau rechizitele, îi expun pe minori unor situații de bullying”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava. Concluziile au venit după ce polițiștii Biroului Siguranță Școlară și polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au monitorizat situația prezenței la cursuri a elevilor în primele două săptămâni de școală și toate celelalte aspecte care țin de siguranța școlară și prevenirea abandonului și absenteismului școlar.

”Activitățile vor continua și în perioada următoare, invitându-i în acest context pe toți cei care doresc să se alăture demersului să sprijine aceste acțiuni care au ca scop diminuarea ratei de abandon și absenteism școlar. Poliţiştii stimulează astfel dezvoltarea unui comportament antiinfracţional şi antivictimal, promovând educaţia – factor principal în activitatea de prevenire a infracţionalităţii. Pentru poliţiştii suceveni, siguranţa în unităţile de învăţământ constituie, şi în cursul acestui an şcolar, o prioritate. Vom continua derularea de activităţi pentru creşterea gradului de securitate atât în incinta unităţilor de învăţământ şi în zonele adiacente, cât şi pe traseele de acces către şcoli”, se mai arată în comunicatul IPJ Suceava.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Local/2021-09-27/Ghiozdane-si-rechizite-oferite-copiilor-cu-probleme-financiare-din-Patrauti#ixzz77es4VIMy
Follow us: @monitorulsv on Twitter | Monitorul.de.Suceava on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.