Cristina Hurdubaia: Pot să spun despre mine că sunt un om foarte curajos. “Sufăr” de un curaj de ăsta nebun, deoarece eu nu sunt omul strategiilor

Cristina Hurdubaia: Pot să spun despre mine că sunt un om foarte curajos. “Sufăr” de un curaj de ăsta nebun, deoarece eu nu sunt omul strategiilor
Printre multele funcții ce ar putea fi trecute în dreptul numelui ei, Cristina Hurdubaia, poate cel mai bine i s-ar potrivi Om de Bine. Este printre altele fondatoarea Copacului cu fapte bune, acțiune de donații pentru copii organizată în spații publice, la care din când în când mai vin și unii politicieni să dea bine în poză. Fost jurnalist, PR, organizator de evenimente, strângător de fonduri, chete și alte nevoi pentru cei care la un moment dat sunt în căutare de o mână de ajutor. Momentan este într-un ping-pong Bruxelles – București – Vaslui, pentru a putea coordona masterul pe Economie socială cu centrul pentru copii vulnerabili Casa Cristina deschis în Vaslui, alături de alte acțiuni paralele care o țin mereu în priză.

Fac în continuare 1000 de lucruri în același timp, dar am învățat să pun prioritățile pe primul loc și mai nou am învățat că cea mai importantă persoană din viața mea sunt eu, după aceea, ceilalți. Greu am ajuns aici, abia acum, tot în pandemie am realizat asta, cred că nu a fost zi în care să nu îmi repet că dacă nu sunt eu bine, nu am cum să fac mult bine în jurul meu.

Postările ei uneori acide de pe Facebook au menirea să schimbe mentalitățile celor care stau mai prost la capitolul empatie. Au în spate frustrări adunate în ani de zile, în care Hurdubaia aștepta o schimbare de la cei din jur, de la țară, politiceni și societate în general. Mutarea la Brașov, iar apoi la Bruxelles au mai pus ordine în gândurile și acțiunile ei, dar bunătatea nu ține cont de granițe, așa că poate e cel mai bun prilej să afli cine e de fapt Cristina Hurdubaia.

Cine este Cristina Hurdubaia
Cred că înainte de pandemie nu ți-aș fi răspuns la fel. Acum, la 45 de ani și câteva săptămâni, pot să spun despre mine că sunt un om foarte curajos. “Sufăr” de un curaj de ăsta nebun, deoarece eu nu sunt omul strategiilor. Culmea, fiind om de Comunicare, nu suport strategiile și planurile de lungă durată. Pentru că am constatat că nu mă pot baza decât pe prezent și pentru că sunt un om dintr-o bucată, pe principiul ce-i în gușă e și-n căpușă. Altfel, sunt de asemenea un om căruia îi place să evolueze.

Leave a Reply

Your email address will not be published.