Shadow

UNICEF: Servicii integrate de sănătate, educaţie şi protecţie socială prin proiectul ”România pentru fiecare copil”

Peste 6.400 de copii şi părinţii lor proveniţi din medii vulnerabile, din 16 localităţi din judeţele Bacău şi Braşov, vor beneficia de servicii comunitare şi integrate de sănătate, educaţie şi protecţie socială, prin proiectul „România pentru fiecare copil”.

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 4,2 milioane de euro oferit de Norvegia în cadrul Programului „Dezvoltare locală”, administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Obiectivul proiectului este de a contribui la incluziunea socială a tuturor copiilor şi adolescenţilor, în special a celor vulnerabili, prin servicii de sănătate, educaţie şi protecţie a copilului.

Lansarea iniţiativei „România pentru fiecare copil” a fost organizată de UNICEF şi Senat, în contextul Zilei Internaţionale a Drepturilor Copiilor, sărbătorită în fiecare an pe 20 noiembrie.

Reprezentantul UNICEF în România, Pieter Bult, a evidenţiat că proiectul „România pentru fiecare copil” are obiective „ambiţioase” la nivel naţional, de a influenţa vieţile tuturor copiilor din ţară şi familiilor lor.

„Este viziunea noastră (…) că fiecare copil contează, este fericit, se bucură de sănătate, merge la şcoală, este protejat împotriva violenţei şi abuzurilor, beneficiază de oportunităţi egale pentru a se dezvolta şi creşte fără temeri şi discriminare. Vocea fiecărui copil este ascultată şi contează. În România, pentru fiecare copil, toate părţile societăţii lucrează neîncetat şi cu determinare pentru ca această viziune să devină o realitate. (…) Vom susţine crearea unor comunităţi prietenoase copiilor din România, comunităţi în care vocile, nevoile, priorităţile fiecărui copil fac parte integrală din politicile şi planurile publice locale. (…) Investiţia în drepturile copilului este mai mult decât o obligaţie legală sau morală, este o investiţie sănătoasă în viitorul României”, a spus Bult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *